Met het wijdverbreide gebruik van WhatsApp is het verzenden van video’s een essentieel onderdeel geworden van onze dagelijkse interacties met vrienden en familie. Soms is het echter nodig om een ​​lange video op WhatsApp te verzenden, wat voor problemen kan zorgen bij het gebruik van de mobiele applicatie op Android.

In deze sectie geven we je een gemakkelijke en eenvoudige manier om een ​​lange video te verzenden via de WhatsApp-applicatie voor Android-apparaten. Je leert eenvoudige stappen die je kunt volgen om video’s soepel en zonder problemen te verzenden.

De belangrijkste punten:

 • Volg de eenvoudige stappen om een ​​lange video te verzenden op WhatsApp voor Android-apparaten.
 • Controleer of je telefoon het downloaden van lange video op WhatsApp ondersteunt.
 • Gebruik een snelle Wi-Fi-verbinding om ervoor te zorgen dat video’s snel worden geladen.
 • Formatteer de video op de juiste manier voordat u deze verzendt voor een betere kwaliteit.
 • Gebruik applicaties van derden als u problemen ondervindt bij het rechtstreeks verzenden van video naar WhatsApp.

Manieren om een ​​lange video te verzenden op WhatsApp voor Android

In deze sectie zullen we verschillende manieren bekijken om lange video’s te verzenden via de WhatsApp-applicatie voor Android-telefoons. U kunt de video uploaden en rechtstreeks verzenden, of toepassingen van derden gebruiken om de video eenvoudig en soepel te uploaden en te delen.

 • Video direct downloaden en verzenden: Je kunt een lange video naar je apparaat downloaden en deze vervolgens rechtstreeks delen in de WhatsApp-applicatie door deze aan het bericht toe te voegen. Dit is eenvoudig en duidelijk, maar u moet ervoor zorgen dat de toegestane grootte van de video niet beperkt is om problemen met de verzending te voorkomen.
 • Gebruik toepassingen voor het uploaden van video’s: Het videoformaat is mogelijk te lang en te groot om rechtstreeks naar WhatsApp te verzenden. In dit geval kunt u toepassingen voor het uploaden van video’s gebruiken waarmee de video naar een cloudopslag kan worden geüpload en vervolgens via WhatsApp kan worden gedeeld. Er zijn veel applicaties beschikbaar in de Google Play Store die deze service bieden.

Met een van deze methoden kun je eenvoudig lange video’s via WhatsApp verzenden. Gebruik de methode die past bij uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. In het volgende gedeelte geven we je gedetailleerde stappen om lange video’s te verzenden op WhatsApp voor Android.

Stappen om een ​​lange video te verzenden op WhatsApp voor Android

In dit gedeelte laten we u gedetailleerd zien hoe u een lange video kunt verzenden in de WhatsApp-applicatie voor Android-apparaten. Volg deze stappen om het proces eenvoudig te voltooien:

 1. Open de WhatsApp-applicatie op uw Android-apparaat.
 2. Kies het gesprek waarnaar je de video wilt sturen.
 3. Klik op het tekeningpictogram (clip) onderaan het scherm om het uploadmenu te openen.
 4. Kies ‘Foto’s en video’s’ in het menu.
 5. Blader door de mappen van uw apparaat om de lange video te vinden die u wilt verzenden.
 6. Selecteer de video en wacht tot deze is geladen.
 7. Nadat het downloaden is voltooid, wordt een voorbeeld van de video weergegeven. Selecteer “Verzenden” om deze te verzenden.

Door deze stappen te voltooien, kunt u eenvoudig een lange video verzenden in de WhatsApp-applicatie op Android-apparaten.

Stap de details
1 Open de WhatsApp-applicatie op uw Android-apparaat.
2 Kies het gesprek waarnaar je de video wilt sturen.
3 Klik op het tekeningpictogram (clip) onderaan het scherm om het uploadmenu te openen.
4 Kies ‘Foto’s en video’s’ in het menu.
5 Blader door de mappen van uw apparaat om de lange video te vinden die u wilt verzenden.
6 Selecteer de video en wacht tot deze is geladen.
7 Nadat het downloaden is voltooid, wordt een voorbeeld van de video weergegeven. Selecteer “Verzenden” om deze te verzenden.

Gebruik externe applicaties

Als je problemen hebt met het rechtstreeks verzenden van een lange video naar WhatsApp, kun je externe applicaties gebruiken om de video te uploaden en deze vervolgens eenvoudig op WhatsApp te delen.

Deze stap is een uitstekend alternatief als u dat wenst Download en deel een lange video op WhatsApp voor Android. Het gebruik van externe applicaties biedt de mogelijkheid om de video te uploaden en deze vervolgens eenvoudig te delen via de WhatsApp-applicatie.

Deze apps kunnen je extra functionaliteit bieden, zoals het bewerken van de video en het toevoegen van speciale effecten voordat je deze deelt op WhatsApp. Bovendien kan het gebruik van apps van derden helpen het videoformaat te verkleinen en de kwaliteit ervan te verbeteren voordat het wordt gedeeld.

Belangrijke tips voor het downloaden van video

Bij het uploaden van een lange video naar de WhatsApp-applicatie voor Android-apparaten zijn hier enkele belangrijke tips waarmee u rekening moet houden:

 1. Controleer of uw Android-telefoon het downloaden van lange video’s ondersteunt: Voordat u begint met het downloaden van de video, moet u ervoor zorgen dat uw telefoon deze functie ondersteunt. Sommige telefoons zijn mogelijk niet in staat lange video’s te downloaden. Controleer daarom de technische specificaties van uw telefoon voordat u begint.
 2. Gebruik een snelle Wi-Fi-verbinding: Om problemen met langzaam laden of verlies van verbinding tijdens het uploadproces te voorkomen, is het beter om een ​​snel en stabiel Wi-Fi-netwerk te gebruiken in plaats van een mobiel datanetwerk.
 3. Controleer het videoformaat: Voordat je de video downloadt, zorg ervoor dat deze het ondersteunde formaat op WhatsApp heeft. Populaire formaten zoals MP4, AVI en MPEG worden meestal ondersteund, maar het is het beste om het formaat van je video te controleren om afspeelbaarheid op WhatsApp te garanderen.

Door deze tips te volgen, kun je gemakkelijk lange video’s downloaden via de WhatsApp-applicatie voor Android-apparaten.

Selecteer de videoresolutie

Videoresolutie is belangrijk bij het verzenden via WhatsApp, omdat deze de bestandsgrootte en afspeelkwaliteit beïnvloedt. In dit gedeelte leren we hoe we de videoresolutie kunnen bepalen en de grootte ervan kunnen verkleinen om meer ruimte te besparen en het verzendproces op WhatsApp te vergemakkelijken.

Allereerst moet je begrijpen dat het gebruik van een hogere resolutie in de video een grotere bestandsgrootte betekent, wat problemen kan veroorzaken bij het uploaden naar WhatsApp of bij het downloaden en bekijken door andere gebruikers. Daarom is het beter om een ​​redelijke resolutie te selecteren die geschikt is voor de vereiste grootte en afspeelkwaliteit.

De eerste stap bij het selecteren van de videoresolutie is het kiezen van de juiste resolutiewaarde terwijl u de video vanaf het begin opneemt. Mogelijk hebt u verschillende resolutie-opties op uw camera of opname-app. Om ervoor te zorgen dat de bestandsgrootte kleiner wordt, kunt u het beste een gemiddelde of lage resolutie kiezen.

Nadat je de videoresolutie hebt geselecteerd, kun je videobewerkingsapps gebruiken om de resolutie aan te passen en de bestandsgrootte te verkleinen voordat je deze naar WhatsApp verzendt. Er zijn veel gratis en betaalde apps beschikbaar in de app store van uw Android-apparaat. Met deze toepassingen kunt u de video comprimeren en de kwaliteit ervan verbeteren op basis van uw behoeften.

Nadat je de videoresolutie hebt geselecteerd en de grootte ervan hebt verkleind, kun je deze nu eenvoudig via WhatsApp verzenden om deze met je vrienden en familie te delen. Houd er rekening mee dat videoresolutie deel uitmaakt van de kijkervaring, dus het is het beste om een ​​evenwicht te vinden tussen bestandsgrootte en afspeelkwaliteit om de tevredenheid van de kijker te garanderen.

Tips voor het bepalen van de videoresolutie:

 • Zorg ervoor dat u een redelijke resolutie selecteert die geschikt is voor het vereiste formaat en de gewenste afspeelkwaliteit.
 • Gebruik videobewerkingstoepassingen om de bestandsgrootte te verkleinen en de bestandskwaliteit te verbeteren.
 • Zorg ervoor dat u geen zeer hoge resolutie gebruikt, wat tot problemen kan leiden tijdens het uploaden van de video naar WhatsApp.

Videovoorinstelling

Voordat je de video op WhatsApp verzendt, is het belangrijk dat je de video vooraf voorbereidt om de beste kwaliteit te krijgen en problemen te voorkomen tijdens het bekijken door de ontvangers. In dit gedeelte bespreken we enkele belangrijke tips voor vooraf ingestelde video’s.

Pas de videokwaliteit aan

Het wordt aanbevolen om de videokwaliteit aan te passen voordat u deze naar de WhatsApp-applicatie verzendt, omdat u de videokwaliteit kunt aanpassen aan de toegestane grootte in de applicatie en de snelheid van de internetverbinding. Het kan nodig zijn om de video te comprimeren om de grootte ervan te verkleinen en het uploaden en delen gemakkelijker te maken. De instellingen voor de videokwaliteit kunnen variëren tussen verschillende apps, dus zorg ervoor dat je de juiste en aanbevolen instellingen voor WhatsApp kiest.

Correctie van distributie en verlichting

Voordat u de video verzendt, kunt u de distributie en belichtingskwaliteit van de video controleren en de nodige aanpassingen maken. Het is aan te raden om de kleur, het contrast en de helderheid te corrigeren als het beeld niet helder is, en indien gewenst kunt u ook extra effecten toepassen. Er kunnen verschillende applicaties en programma’s worden gebruikt waarmee videobestanden kunnen worden bewerkt en gewijzigd.

Zorg voor compatibiliteit

Voordat u de video verzendt, moet u ervoor zorgen dat de video compatibel is met de WhatsApp-applicatie en correct wordt afgespeeld. Zorg ervoor dat u het videoformaat gebruikt dat door de app wordt ondersteund en vermijd het gebruik van niet-ondersteunde formaten. Het gebruik van een niet-ondersteund formaat kan problemen veroorzaken bij het afspelen van video’s of kan door de toepassing worden afgewezen.

Voeg een aangepaste interface toe

Als je een aangepaste interface aan je video wilt toevoegen, zoals een titel, logo of extra effecten, kun je bewerkingsapps en -software gebruiken om deze elementen toe te voegen en de video naar wens aan te passen. Zorg ervoor dat de interface die aan de video wordt toegevoegd de kwaliteit van de video niet negatief beïnvloedt en dat deze correct door de applicatie kan worden afgespeeld.

Verdeel in kleine delen

Wanneer je een hele lange video hebt die je via WhatsApp wilt versturen, kan het lastig zijn om deze volledig te uploaden of te versturen. Daarom is het handig om deze in kleine delen op te delen voordat je deze verzendt. Door uw video op te delen in korte clips, zorgt u ervoor dat deze gemakkelijk en zonder problemen wordt verzonden.

Om de video in kleine delen te verdelen, kunt u videobewerkingstoepassingen gebruiken die beschikbaar zijn op slimme apparaten of computers. U kunt het aantal delen opgeven waarin u de video wilt splitsen en de juiste punten voor het splitsen selecteren.

Na het splitsen van de video kun je de kleine onderdelen apart versturen via WhatsApp. U zult merken dat de video sneller en gemakkelijker wordt verzonden en dat uw ontvangers de video beter kunnen bekijken en ook sneller kunnen downloaden.

Door de video in kleine delen te verdelen, kun je gemakkelijk en soepel lange video’s via de WhatsApp-applicatie verzenden, zonder vertragingen te ondervinden bij het downloaden of inkorten ervan. Probeer deze methode en geniet van het verzenden van lange video’s met vrienden en familie.

Het juiste videoformaat

Om de hoge kwaliteit te garanderen en problemen bij het afspelen van de video op WhatsApp op Android-apparaten te voorkomen, is het belangrijk om de video op de juiste manier te formatteren voordat u deze verzendt. Hier zijn enkele tips voor de juiste video-opmaak:

 • Kies het videoformaat dat wordt ondersteund door de WhatsApp-applicatie en dat overeenkomt met de technische informatie van de video.
 • Pas de videoresolutie op de juiste manier aan, zodat deze in hoge kwaliteit en zonder detailverlies wordt weergegeven.
 • Comprimeer de video om de grootte ervan te verkleinen en het proces van snel verzenden en downloaden te vergemakkelijken.

Bovendien kunt u de beschikbare videobewerkingstoepassingen gebruiken om kleuren en contrast aan te passen en de beeldkwaliteit te verbeteren voordat u deze verzendt. De formatteringsstappen kunnen variëren afhankelijk van de toepassing die u gebruikt, dus zorg ervoor dat u de instructies voor de specifieke toepassing volgt.

De volgende tabel laat zien hoe je de video correct formatteert voordat je deze naar WhatsApp verzendt:

Stap de details
Selecteer het videoformaat Kies een formaat dat door WhatsApp wordt ondersteund, zoals MP4.
Pas de videoresolutie aan Selecteer een passende resolutie voor de video, rekening houdend met de benodigde bestandsgrootte en internetsnelheid.
Video compressie Gebruik de juiste videocompressietoepassing om het videoformaat te verkleinen en het verzendproces te vergemakkelijken.
Videobewerking (optioneel) U kunt een videobewerkingsprogramma gebruiken om de beeldkwaliteit te verbeteren en de kleuren en het contrast aan te passen voordat u de video verzendt.

Door deze tips te volgen en je video correct te formatteren, kun je ervoor zorgen dat je video in de beste kwaliteit wordt weergegeven op WhatsApp voor Android en een uitstekende ervaring voor je kijkers biedt.

Conclusie

In dit artikel hebben we geleerd hoe je eenvoudig en in een paar eenvoudige stappen een lange video kunt verzenden in de WhatsApp-applicatie voor Android-apparaten. Of u de video nu rechtstreeks verzendt of apps van derden gebruikt, u kunt lange video’s eenvoudig delen met uw vrienden en familieleden.

Met behulp van de methoden die in de vorige paragrafen zijn uitgelegd, kun je nu gemakkelijk lange video’s delen op WhatsApp. Controleer uw telefooninstellingen en volg de stappen zorgvuldig om de beste ervaring te krijgen met het delen van video met uw lijstleden.

Als u problemen ondervindt, aarzel dan niet om externe applicaties te gebruiken om de video te uploaden en op WhatsApp te verzenden. Vergeet niet om vertrouwde en populaire applicaties te gebruiken om de gegevensbeveiliging en de kwaliteit van de verzonden video te garanderen.

Geniet van het delen van lange video’s met leden van uw lijst en laat hen de speciale momenten in uw leven eenvoudig en gemakkelijk zien via de WhatsApp-applicatie op Android-apparaten.